FAQ / Vanliga frågor

Här samlar vi svar på de vanligaste frågorna.
Funderar du över något annat? Kontakta malin@tarno.eu 

Detta görs här på hemsidan och ska betalas snarast för att vara giltig. Betalning sker via Swish, Stripe eller BG, ange ert bokningsdatum och namn.

Avbokningar mer än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas. Avbokningar mindre än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas inte om vi inte lyckas hitta nya hyresgäster för er bokning. Självklart vill vi hjälpa er att planera om ert besök utan kostnad utan att behöva avboka. Om vi hittar nya gäster blir er enda debitering 10% av totala beloppet som en hanteringskostnad.

Glampingpaket:

 • Grillpaket. Det levereras till er mellan kl 18-19, välpaketerat så ni grillar sedan när ni önskar. Ni kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt alternativ,  maila oss i samband med bokningen. Har ni allergier meddela oss via mail. Det finns en gasolgrill vid ert Glampingtält där ni tillagar ert grillpaket själva. Mail: malin@tarno.eu
 • Frukostkorg. En härlig frukostkorg med kaffe/te, ägg, smör, ost, skinka, gurka och nybakt fralla och yoghurt levereras till er vid 8-tiden om inget annat är överenskommet.
 • Sänglinnen och badhandduk ingår.
 • Färskt vatten.

Karl-Oskars stugor:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd
 • Spishäll, kaffebryggare, vattenkokare och Micro
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp med frysfack
 • 4 sängplatser

Lärarbostaden lägenheter:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd.
 • Spis, ugn, kaffebryggare, vattenkokare och Micro
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp med frysfack
 • 6 sängplatser

Ni kan checka in mellan kl 15-17 och utcheckning kl 10. In/utcheckningen sker i Stinas Glasscafé som finns vid turbåtsbryggan (Postbryggan) dit ni kommer med färjan. Vid incheckning då Stinas Glasscafé är stängt sker den via dialog med Malin som har mobil 0708-621834.

Ni går till Stinas Glasscafé där får ni nycklar och vägbeskrivning. Den ligger precis där färjan angör på samma brygga. Vid incheckning då Stinas är stängt sker detta via dialog med Malin som nås på mobil 0708-62 18 34.

Vi finns på Googlemaps. Alternativ är att ladda ner appen ARK56 som har en karta över ön.

Ja det finns mulltoa alternativ  vattenspolande toalett beroende på vilket tält ni bokat. Märraberget och Gläntan har egen mulltoa (ca 5 m från ert tält) och familjetälten i Sandvik har tillgång till toalett vid Bygdegården (ca 20- 50 m från ert tält).

Karl-Oskars stugor har varsin toalett/dusch i servicebyggnad bakom stugorna, rött hus med svarta knutar.

Lärarbostaden har egen toalett i varje lägenhet. Enskild dusch/toalett per lägenhet finns i nära anslutning till Lärarbostaden ca 10 meter från huset i rött servicehus med svarta knutar.

Tiden är gångavstånd från Postbryggan där Färjelinjen angör.

Sandvik tar ca 10 min promenad.

Märraberget och Gläntan ca 15-20 min promenad.

I Sandvik som är vår badstrand kan man bada men utmaningen att det är stenigt de första 4-5 metrarna ut i vattnet därefter kommer sanden. Destination Tärnö jobbar med Länsstyrelsen med att få igenom att bygga en badbrygga i Sandvik för att underlätta badmöjligheterna i framtiden.

Glamping Märraberget & Gläntan: Ni badar enklast nedanför ert tält där finns det klippor att bada ifrån. Om ni önskar enklare bad så ta en promenad längs vägen höger sätt om ni kommer från ert tält, gå ner mot vändplatsen, strax innan finns en stig mot en gräsdunge med grillplats. Precis nedanför grillplatsen är det en liten sandstrand.

Vi har en badstege på bryggan jämte Postbryggan där Färjelinjen angör från havet sett höger sida om stora bryggan.

Vi har tyvärr ont om  bryggplatser men om ni kommer och ska bo i våra stugor eller lärarbostad vänligen kontakta malin@tarno.eu för mer information kring båtplats.

Kommer ni som dagtids-gäst och vill upptäcka ön får man gärna lägga till på vår Postbrygga (angöringsbryggan för färjan) på höger sida från vattnet sätt. Max tid 2 timmar per båt.

  • GRILLPAKET
   Ni kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt alternativ. Av erfarenhet väljer de flesta köttpaket, om ni önskar fisk eller vegetariskt alternativ maila oss i samband med bokningen. Har ni allergier meddela oss via mail. I paketen ingår potatis, grönsaker, proteinkälla och sås. Det finns en grill på ert boende där ni tillagar ert grillpaket själva. Mail: malin@tarno.eu
  • FRUKOSTPAKET
   En härlig frukostkorg med kaffe/te, juice, ägg, smör, ost, skinka, tomat och nybakt fralla och yoghurt levereras till ert boende vid incheckning om inget annat är överenskommet.

Ja om allt går enligt plan med bygglov öppnar Franks Kabyss som är en enklare bistro utomhus från midsommar. Öppet mellan kl 12-17.  Vi har även Stinas Glasscafé som är öppet alla dagar från midsommar till skolstart i augusti mellan kl 11-17.

Vi föreslår att ni laddar ner gratis appen ARK56 för mer information om ön. Det ni bör se när ni är på ön är vår vackra träfyr med en magisk utsikt över skärgård, hela Blekinges kustband och Hanö.

Utsikten från vår vackra träfyr över badstranden Sandvik.

Vi har en riktigt gammal ek Fiskgökaeken från 1300-talet som ligger strax efter Märraberget.

Missa inte fåren i Sandvik som man kommer ner till efter berget med fyren.

Vi har uthyrning av SUP, Fiskekajak och roddbåt. Vi tar en deposition på 500kr/enhet som vi sedan returnera vid oskadad retur. Se vad som gäller för ansvar och försäkring under den fliken längre ner.

SUP halvdag 300kr ( 4 timmar)

SUP 1 timme 100kr

Fiskekajak halvdag 400kr

Fiskekajak 2 tim 300kr

Roddbåt halvdag 400kr

Använd alltid en flytväst vid kajakpaddling. Du måste kunna simma för att hyra kajak. All paddling med en hyrd kajak eller SUP-bräda sker på egen risk och i händelse av skada (inte förknippad med normal användning) eller stöld av hyrd utrustning kommer du att hållas ersättningsansvarig. Destination Tärnö kan inte tillhandahålla försäkring för stöld eller skada på hyrd utrustning, så kontakta ditt försäkringsbolag att du täcks innan du hyr. Vid återlämnande av hyrda kajaker och utrustning rengör du kajakens inre och yttre med färskvatten, som vi kommer att tillhandahålla tillsammans med städredskap. Ditt ansvar är att returnera hyrd utrustning på Tärnö så länge du inte redan har bokat kajak Taxi. Vi kan hämta kajaken mot en avgift. Samma gäller för hyra av roddbåt.

Ja ta med den dryck ni önskar förtära, det finns vinglas och champagneglas i tälten.

Ni behöver inte ha med er några speciella kläder för att bo hos oss. Det kan bli kallt på kvällen även om det är sommar så bättre att ta med en varma kläder som kanske får ligga kvar i väskan. Ni som ska Glampa, för att komma till tälten så går ni över stock och sten, så lämna klackarna hemma. Det finns rullvagn för väskor att låna.

Det finns sköna täcken, filtar och överkast så ni ska inte frysa.

Glamping

 • Vi rekommenderar att ni bokar familjetältet snarare än bor fler än två i tvåmans tälten Ni får gärna ha med er mindre barn som sover med er i sängen, men sängarna är 140cm.

Glampingtält

Ja hundar är välkomna hos oss mot en extra städavgift men får ej vistas i soffa och säng. Utomhus ska hunden vara kopplad.

Karl-Oskars stugor

Ja i Stuga 1 är det tillåtet att ta med hund men det är viktigt att den är kopplad på ön och inte sover i sängarna.

Lärarbostaden

Ja i lägenhet Tor, den vänster-lägenheten från havet sett är det tillåtet med hund som inte sover i sängarna.

Försäkringar

Motorerna är ej försäkrade för uthyrning då det tyvärr inte finns ett rimligt pris för detta. Skulle skada på båt och /eller motor uppstå får man stå för den kostnaden. Allt efter offert från lokala marinan. Vid skada av propeller ersätter kunden den med en ny propeller mot en avgift på 1500kr för byte och inköp av ny.

Gästen ombesörjer själv det skydd hen anser erforderligt såsom ansvars-, olycksfalls- och resegodsförsäkring.