FAQ / Vanliga frågor

Här samlar vi svar på de vanligaste frågorna.
Funderar du över något annat? Kontakta malin@tarno.eu.

Detta görs här på hemsidan och ska betalas snarast för att vara giltig. Betalning sker via Swish eller BG, ange ert bokningsdatum och namn.

Avbokningar mer än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas med avdrag för en hanteringskostnad på 10% av den totala bokningen. Avbokningar mindre än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas inte om vi inte lyckas hitta nya hyresgäster för er bokning. Självklart vill vi hjälpa er att planera om ert besök utan kostnad utan att behöva avboka. Om vi hittar nya gäster blir er enda debitering 10% av totala beloppet som en hanteringskostnad.

Glampingpaket:

 • Grillpaket. Det levereras till er vid 19-19:30-tiden om inget annat är överenskommet. Ni kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt alternativ. Av erfarenhet väljer de flesta köttpaket, om ni önskar fisk eller vegetariskt alternativ maila oss i samband med bokningen. Har ni allergier meddela oss via mail. Det finns en gasolgrill vid ert Glampingtält där ni tillagar ert grillpaket själva. Mail: info@tarno.eu
 • Frukostkorg. En härlig frukostkorg med kaffe/te, ägg, smör, ost, skinka, gurka och nybakt fralla och yoghurt levereras till er vid 9-tiden om inget annat är överenskommet.
 • Sänglinnen och badhandduk ingår.
 • Färskt vatten.

Karl-Oskars stugor:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd
 • Medtag toalettpapper
 • Spishäll, kaffebryggare, vattenkokare och Micro
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp
 • 4 sängplatser

Lärarbostaden lägenheter:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd.
 • Spis, ugn, kaffebryggare, vattenkokare och Micro
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp med frysfack
 • 6 sängplatser

Ni kan checka in mellan kl 15-17 och utcheckning senast kl 12. In/utcheckningen sker i Stinas Glasscafé som finns vid turbåtsbryggan (Postbryggan) dit ni kommer med färjan. Stinas har stängt måndag –  fredag från 15 augusti 2022 då sker incheckningen genom att vi sätter er nyckel i ert Glampingtältet tills ni kommer.

Ni går till Stinas Glasscafé där får ni nycklar och vägbeskrivning. Den ligger precis där färjan angör på samma brygga. Efter den 15 augusti har Stinas stängt måndag-fredag augusti ut vänligen ring Malin på 0708-62 18 34.

Ja det finns mulltoa alternativ  vattenspolande toalett beroende på vilket tält ni bokat. Märraberget och Gläntan har egen mulltoa (ca 10m från ert tält) och Sandvik har tillgång till toalett vid Bygdegården (ca 20- 50 m från ert tält). Till våra Glamping-gäster har vi tyvärr inga duschar 2022 men fråga personalen så kanske vi kan låna en av stugornas duschar om det är utcheckningar den dagen ni önskar dusch.

Karl-Oskars stugor har varsin toalett/dusch i servicebyggnad bakom stugorna, rött hus med svarta knutar.

Lärarbostaden har egen toalett i varje lägenhet. Enskild dusch/toalett per lägenhet finns i nära anslutning till Lärarbostaden ca 10 meter från huset i rött servicehus med svarta knutar.

Tiden är gångavstånd från Postbryggan där Färjelinjen angör.

Sandvik tar ca 10 min promenad.

Märraberget och Gläntan ca 15-20 min promenad.

Vi har en badstege på bryggan jämte Stenbryggan där Färjelinjen angör från havet sett höger sida om stora bryggan. I Sandvik som är vår badstrand kan man bada men utmaningen att det är stenigt de första 4-5 metrarna ut i vattnet därefter kommer sanden. Destination Tärnö jobbar med Länsstyrelsen med att få igenom att bygga en badbrygga i Sandvik för att underlätta badmöjligheterna i framtiden.

Glamping Märraberget & Gläntan: Ni badar enklast nedanför ert tält där finns det klippor att bada ifrån. Om ni önskar enklare bad så ta en promenad längs vägen höger sätt om ni kommer från ert tält, gå ner mot vändplatsen, strax innan finns en stig mot en gräsdunge med grillplats. Precis nedanför grillplatsen är det en liten sandstrand.

Vi har tyvärr ont om  bryggplatser men om ni kommer och ska bo i våra stugor eller lärarbostad vänligen kontakta malin@tarno.eu för mer information kring båtplats.

Kommer ni som dagtids-gäst och vill upptäcka ön får man gärna lägga till på vår Postbrygga (angöringsbryggan för färjan) på höger sida från vattnet sätt. Max tid 2 timmar per båt.

Förra sommaren 2021 hade vi Franks Kabyss som var vår skärgårdsbistro. Tyvärr hann vi inte få vårt strandskyddsdispens i tid för att bygga årets Franks kabyss men hoppas att allt är klart till sommaren 2023. Det finns grillplats nedanför Lärarbostaden och stugorna samt en grill att låna men medtag grillkol om ni väljer att låna vårt oljefatsgrill.

Vi föreslår att ni laddar ner gratis appen ARK56 för mer information om ön. Det ni bör se när ni är på ön är vår vackra träfyr med en magisk utsikt över skärgård, hela Blekinges kustband och Hanö. Vi har en riktigt gammal ek Fiskgökaeken från 1300-talet som ligger strax efter Märraberget. Missa inte fåren i Sandvik som man kommer ner till efter berget med fyren.

Vi har uthyrning av SUP, Fiskekajak och roddbåt. Vi tar en deposition på 500kr/enhet som vi sedan returnera vid oskadad retur. Se vad som gäller för ansvar och försäkring under den fliken längre ner.

SUP halvdag 300kr ( 4 timmar)

SUP 1 timme 100kr

Fiskekajak halvdag 400kr

Fiskekajak 2 tim 300kr

Roddbåt halvdag 400kr

Använd alltid en flytväst vid kajakpaddling. Du måste kunna simma för att hyra kajak. All paddling med en hyrd kajak eller SUP-bräda sker på egen risk och i händelse av skada (inte förknippad med normal användning) eller stöld av hyrd utrustning kommer du att hållas ersättningsansvarig. Destination Tärnö kan inte tillhandahålla försäkring för stöld eller skada på hyrd utrustning, så kontakta ditt försäkringsbolag att du täcks innan du hyr. Vid återlämnande av hyrda kajaker och utrustning rengör du kajakens inre och yttre med färskvatten, som vi kommer att tillhandahålla tillsammans med städredskap. Ditt ansvar är att returnera hyrd utrustning på Tärnö så länge du inte redan har bokat kajak Taxi. Vi kan hämta kajaken mot en avgift. Samma gäller för hyra av roddbåt.

Ja ta med den dryck ni önskar förtära, det finns vinglas och champagneglas i tälten.

Ni behöver inte ha med er några speciella kläder för att bo hos oss. Det kan bli kallt på kvällen även om det är sommar så bättre att ta med en varma kläder som kanske får ligga kvar i väskan. Ni som ska Glampa, för att komma till tälten så går ni över stock och sten, så lämna klackarna hemma. Det finns rullvagn för väskor att låna.

Det finns sköna täcken, filtar och överkast så ni ska inte frysa.

Glamping

 • Vi rekommenderar att ni bokar familjetältet snarare än bor fler än två i tvåmans tälten Ni får gärna ha med er mindre barn som sover med er i sängen, men sängarna är 140cm.

Karl-Oskars stugor & Lärarbostaden

 • Det finns resesäng för mindre barn att låna.
Efter förra säsongens kundenkäter fick vi till oss att stugorna önskas vara pälsfria, vi har därför inför säsongen 2022 ändrat så det finns en stuga Nr 1 och Vänster lägenhet i Lärarbostaden som tillåter pälsdjur.

Glamping

Ja om den är kopplad på ön och inte sover i sängen.

Karl-Oskars stugor

Ja i Stuga 1 är det tillåtet att ta med hund men det är viktigt att den är kopplad på ön och inte sover i sängarna.

Lärarbostaden

Ja i lägenhet Tor, den vänster-lägenheten från havet sett är det tillåtet med hund som inte sover i sängarna.