FAQ / Vanliga frågor

Här samlar vi svar på de vanligaste frågorna.
Funderar du över något annat? Kontakta malin@tarno.eu.

Detta görs här på hemsidan och ska betalas snarast för att vara giltig. Betalning sker via Swish eller BG, ange ert bokningsdatum och namn.

Avbokningar mer än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas med avdrag för en hanteringskostnad på 10% av den totala bokningen. Avbokningar mindre än 14 dagar före det bokade datumet återbetalas inte om vi inte lyckas hitta nya hyresgäster för er bokning. Självklart vill vi hjälpa er att planera om ert besök utan kostnad utan att behöva avboka. Om vi hittar nya gäster blir er enda debitering 10% av totala beloppet som en hanteringskostnad.

Glampingpaket:

 • Grillpaket. Det levereras till er vid 19-tiden om inget annat är överenskommet. Ni kan välja mellan kött, fisk eller vegetariskt alternativ. Av erfarenhet väljer de flesta köttpaket, om ni önskar fisk eller vegetariskt alternativ maila oss i samband med bokningen. Har ni allergier meddela oss via mail. Det finns en gasolgrill vid ert Glampingtält där ni tillagar ert grillpaket själva. Mail: info@tarno.eu
 • Frukostkorg. En härlig frukostkorg med kaffe/tea, ägg, nybakt fralla och yoghurt levereras till er vid 9-tiden om inget annat är överenskommet.
 • Sänglinnen och badhandduk ingår.
 • Färskt vatten.

Karl-Oskars stugor:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd.
 • Spishäll
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp
 • 4 sängplatser

Lärarbostaden lägenheter:

 • Medtag egna sängkläder det finns täcke och kudde till varje bädd.
 • Spis och ugn
 • Grytor och enklare köksredskap
 • Kylskåp med frysfack
 • 6 sängplatser

Ni behöver inte ha med er några speciella kläder för att bo hos oss. Det kan bli kallt på kvällen även om det är sommar så bättre att ta med en varma kläder som kanske får ligga kvar i väskan. Ni som ska Glampa, för att komma till tälten så går ni över stock och sten, så lämna klackarna hemma. Det finns rullvagn för väskor att låna.

Ni kan checka in från kl 15 och utcheckning kl 12. Incheckningen sker i vår Bistro Franks Kabyss som finns vid turbåtsbryggan (Postbryggan) dit ni kommer med färjan.

Ja ta med den dryck ni önskar förtära, det finns vinglas och champagneglas i tälten.

Ni går till vår bistro Franks Kabyss där får ni nycklar och vägbeskrivning. Den ligger precis där färjan angör.

Ja det finns en mulltoa alternativ toalett/dusch beroende på vilket tält ni bokat. Märraberget och Gläntan har egen mulltoa (ca 10m från ert tält) och Sandvik och Utsikten har tillgång till toaletter och duschar vid Bygdegården (ca 20- 50 m från ert tält).

Karl-Oskars stugor har varsin toalett/dusch i byggnad nära stugan.

Lärarbostaden har egen toalett i varje lägenhet. Enskild dusch per lägenhet finns i nära anslutning till Lärarbostaden ca 10 meter från huset.

Tiden är gångavstånd från Postbryggan där Färjelinjen angör.

Sandvik och Utsikten ca 10 min promenad.

Märraberget och Gläntan ca 15-20 min promenad.

Det finns sköna täcken, filtar och överkast så ni ska inte frysa.

Glamping

 • Vi rekommenderar att ni bokar familjetältet snarare än bor fler än två i tvåmans tälten Ni får gärna ha med er mindre barn som sover med er i sängen, men sängarna är 140cm.

Karl-Oskars stugor & Lärarbostaden

 • Det finns resesäng för mindre barn att låna.
Efter förra säsongens kundenkäter fick vi till oss att stugorna önskas vara pälsfria, vi har därför inför säsongen 2022 ändrat så det finns en stuga Nr 1 och Vänster lägenhet i Lärarbostaden som tillåter pälsdjur.

Glamping

Ja om den är kopplad på ön och inte sover i sängen.

Karl-Oskars stugor

Ja i Stuga 1 är det tillåtet att ta med hund men det är viktigt att den är kopplad på ön och inte sover i sängarna.

Lärarbostaden

Ja i lägenhet Tor, den vänster-lägenheten från havet sett är det tillåtet med hund som inte sover i sängarna.

Använd alltid en flytväst vid kajakpaddling. Du måste kunna simma för att hyra kajak. All paddling med en hyrd kajak eller SUP-bräda sker på egen risk och i händelse av skada (inte förknippad med normal användning) eller stöld av hyrd utrustning kommer du att hållas ersättningsansvarig. Destination Tärnö kan inte tillhandahålla försäkring för stöld eller skada på hyrd utrustning, så kontakta ditt försäkringsbolag att du täcks innan du hyr. Vid återlämnande av hyrda kajaker och utrustning rengör du kajakens inre och yttre med färskvatten, som vi kommer att tillhandahålla tillsammans med städredskap. Ditt ansvar är att returnera hyrd utrustning på Tärnö så länge du inte redan har bokat kajak Taxi. Vi kan hämta kajaken mot en avgift. Samma gäller för hyra av roddbåt.